Hey Guyz!!

Thx 4 comiNg n spend ur Time wif read my bLOg.wat ever I wrote In dis BLog its abOut My Life,frenz,n true story..Thx Guyz!!Love ya!
There was an error in this gadget

KehidUPan??

bILe aku menULis pasti ade cerita.
xpasti cerite duka atau suke.aku suka menulis ttg kehidupan.cerita psl kehidupan pasti tiade akhir nye.tapi bg aku stiap permualaan pasti ade akhir nya.Dulu aku tidak bygkan yang hidup ini sukar.Tapi aku percaya hidup ini tidak lah sesukar yang mane.Bagi aku kita sendiri yang menentukan sesukar mane hidup kita.Aku percaya jika kita tabah,sabar kita pasti kuat untuk melawan semua takdir dari ilahi.Hari ni mungkin kita bahagia,hari esok mungkin tidak.kiTa sendiri boleh nilai.KIta hanya boleh merancang tapi tuhan yang tentukan.

Tapi bagi aku kehidupan aku hanya untuk kedua ibu bapa aku.Aku sanggUp buat ape je hanya untuk membahagia kan mereka.Aku sygkan mereka.aku hanya hidup untuk membahagiakan kedue ibu bapa aku.aKu tidk kesah sekalipun atau menyesal untuk membahagiakan ibu dan ayah aku.Aku Ingin lihat sinar bahagia di mata diorg cukuo untuk itu.Jika tuhan ingin mengambil antara mereka aku berdoa dan akan terus berdoa biarlah nyawa itu di gantikan dgn nyawa aku.Aku xsggup lihat permegian mereka.Aku xsanggup kehilangan mereka.Aku cinte kan mereka lebih dari nyawa aku.Biarlah org kata aku ni poyo ke ape ke.Tapi aku ade prinsip hidup sendiri.Aku ada care tersendiri.Aku akan buat yg terbaik untuk mereka walau aku tahu manusia tidak ada yg terbaik atau sempurna dalam hidup ini.Belajar dari kesilapan itu lebih baik dari menilai kesilapan.

watcH movie Or Make owN MoVie??WTF?

SemaLam aku kerja mcm biase.cume smlm ade mid nite so show movie last pkuL 12.Lepas keja pukul 12.30 mLM.aku mintak izin pade manager untuk watch moVie with out dgn percuMe.Aku pun msuk hall 1 di GSC suMmit uSj.aKu dudUk di BahagiaN belakanG sekalI di tepi.Di situ sit Kosong dan tiade org.beberapa jarak kaki dan kerusi di bahagian kanan aku twin sit(maksud nye mcm couple sit) dua org disitu.Dlm keadaan gelap aku hanya mengagak lelaki dan perempuan itu bngsa cina dari segi percakapan mereka.Aku tmpukan pade movie yang aku tengok.keadaan dalam hall tidak ramai org.Sedang aku asyik melihat movie.Au terdengar satu bunyi yang aneh.seperti org mengeraNg 'AHHH...ahhhh".AKu melihat ke arah kanan.Aku menari nafas yang panjang.Sial.. Pnye org..Dalam wayang pun buat projek.Alangkah terkejut nye aku dan aku merasa amat jijik.Knpe manusia sekrang makin bodoh dan biadap.tidakkah mereka boleh berfikir.Cube lah menghormati org lain.Aku terus ilag rase ingin melihat movie.Aku terus bingkas bangun dan terus keluar dari panggung itu.Aku memanggil supervisor aku dan mengadukan hal tersebut.Mereka memanggil guard.seterusnya aku tidak tahu ape yang terjadi.

Moral Value * TOLOng lah hormati hak org lain.Jangan lah pentingkan diri sendiri.

k o t o r


saLah ke aku berterus teranG?

cube untuk mencari jaLan kebahagiaN.

salaH ke untuk aku berubah?

kenape mesti salah kan aku.

bukan itu yang aku nak.

bukan itu yg aku mahukan.

aku terpakse.

bodoh .

aku tahu aku bodoh .

aku cube untuk jadi tabah.

tapi kenape ade melemah kan diri aku.

aku mencari jalan pulang.

tapi kenape aku juga dipersalahkan.

aku nak bahagia.

tapi kenape derita kau terima.

kenape keburukan dlm diri aku yg dilihat.

aku bukan nak berlagak baik.

aku tahu aku hina.

aku tahu aku jijik.

tapi perlu ke aku kena caci maki.

bukan aku kata itu bukan salah aku.

aku xcakap.

aku terpakse.

aku spt tiade semangat untuk hidup.

tapi kenape aku juga yang di kate kan punce semuanye.

babi?

bodoh?

sial?

xcukup dengan kate maki.

aku hanya dalam dilemma.

aku msh mencari jalan hidup.

aku masih terumbag ambing.

aku xdpt nak menentukan nasib.

tapi kenapa aku yg ditunding jari.

aku menyesal dgn ape yg aku buat.

tak boleh ke aku berubah.

aku xingat semuanye.

tapi sukar bagi aku.

aku bukan perempuan yang tak baik.

aku cume hanyut dalam kegelapan.

aku hanyut dengan dunia.

aku tidak sedar ape yang aku buat.

xboleh ke bagi aku peluang untuk aku mencari diri aku semula?

kenapa ?

xlayak ke untuk aku hidup lagi.

aku ingin kan ketabahan ya allah.

aku perlukanya untuk jalani liku-liku setiap dugaan yang kau berikan.

semangat dan hidup yg baru.

aku perlukan nya.

Ya allah..

hanya die memahami apa yang aku rasa.



c i n t e ?

1.sakit kan jIwe
2.tekanaN akan MenIngkat tInggI
3.stresS akan terjadi.
4.Menyakitkan hati
5.penyaKt jantung yg korNik.
6.berat badaN akN menurun.
7.Hati maKIn engeciL.
8.air mate berkurangan.
9.sakIt paLE yg terLampaU.
10.rambut akN menGgugur..

ByK Lagi akiBat dari putus cInte.terPuLang pade org yg menilai NYe..biarLah kate Org cinte itu MEnyakitkan lah ape laH.Yg aku taHu cinte bUkan pd satU konsep.MeniLai sesuatU biarLah sedalam-dalamye..

duNIe?

kate2 INi aku copY dr Mcg abG waK Kang Ku..

KadanG2 Kite fikir esoK hari Menakutkan .
tapI hakitkaTnye hari nI Lgi bahaGie darI semaLAm seBab kemarin x aKan beruLang.
situasI sama taPi suasane Laen maybe TuLat x akaN menjadI perkara sPt MinggU Lepas.
Hari2 mendataNG jika FikiraN kite berbUnga ,hati kite berbau segar mentalIliti kita dipeNuhi sabUn fab totaL .
mesti bersiHkan?
seBb cLorox terLalu pekaT untuK di sentuH daN niLA tdK sesUai UntuK berbAju warne.
PutiH sudah memadai untuk kite rase Indah.
HitaM tidak semestinYe geLAp.?
awaN berjalaN inikan kita manUsia berkederaT kakI .
UntuNg masIh BoleH berJalaN andai kata dI kerusi roda Tangan Ini akaN menGarus pergerakan daN Indah Nye JIka kita MenIkmaTihr esOk dGN yaKIn,kuat,tabah.
MungkiN kite bermImpi taPi bUkan kita seOrang aje miMpi.
HaraP2 yanG LaiN dapat MImpI yanG kenyataaNnye sgT mengeMBirakaN.
Caca maRba hImPitan idea terJana daRi ILham contRa yanG penUh denGAn ILuminasI hdP ertI diri.

kaTE ini BerI ertI yG berMakne Buat dirI akU.Thx yer abG !!

kawaN?




harI ni aku gUmbira sgt.


kerana kawan2 akU ade disMping akU tike aku duke.


mereKA juga ade Di smPIng akU aku tike aku suke.


dioraNg xpenah Lupe Kan akU waLauPUn kamI berbeza jantina.


mereka Ingat setiap perkara yanG penting untuk hidup aku.


dioraNG tahu kesukaaN dan kegemaraN aku.


akU baHagie di SamPIng kawan-kawan.


aku rasa Aku ini Org yg beruNTUng bILE bersama denGan dioranG ini..


thx ya kengkawan!!




mUsic?


taNpe die aKu suNYi.

harI ini akU sedaR Music Itu sepertI temaN untuk hiduP.

taNpa Music geraK tari hidUp xSeperti yG kiTa bayaNgkaN sekaraNg.

aKu bahagIe di teman music.

maLAh hidup ini Lebih bermaKne diteMani music.

cuBe untuk MEndalaMi peLbagaI instrumeNt yg ada daLam duNie iNi.

kesedIhaN Kini bertuKar pada kebahaGiaAn kerana Jasa Nada-Nada setiap Music Yg aku dengar daN akU peLajari.

andaI kata akU matI akU INgIn kaN sebuaH nada yg meneMani temaN leNa tidur aku (suraH yassIN).

MugkIn akU tak semPurne mengenaLI musiK.

tapI kU pahaMi erti setiap Music yang disaMpaikan.


musIc Is LIfe!!!


IM a RAwK!!!

CahaYa daN kegeLapan?

itU cahaYa
teraNg menemAni kegeLapaN.
menyuLUh harapaN yg mUgkiN tidak keLIhataN.

cahaya?
meMbanTu meLIhat.
MemBeri ertI yG amat daLam.

itu GeLap.
buta daLam teraNG.
xpasti daLam meNILai.
pergI bergITu saja inGin tidaK sedar RasanYa.

geLap?
tiade sinaR untuK memberI petUnjuk.
sukar daLam mengetaHui.

aKu cume MenantI sebuah penantiaN yg tiada PenghujUNg.

HarI iNi esOk daN tuLat..


haRi Ni aku baru sedR.




cinte Itu BodoH,




kasiH itu menyakitkan,




riNdu itu PenderitaaN,




hari esOk akU bangKIt.




carI cinte YG baru,




cari KEhidupaN yG Lebih baIk,




keGembiraaN yg xdpT di GambarkN.




hari tuLat aku sedaR .




yanG semue iTu bodOh untUk aku haraPkan.




terima kasiH tuHan keraNa enGkaU akU terus Tabah!!