Hey Guyz!!

Thx 4 comiNg n spend ur Time wif read my bLOg.wat ever I wrote In dis BLog its abOut My Life,frenz,n true story..Thx Guyz!!Love ya!
There was an error in this gadget

benCi!!

kenaPe hati aku BerdeguP kencaNg biLe melIhat die?
adaKah ini ni di katakaN rindu?
kenape aku resah melihat kegembiraan die?
adakah akU msh xLupeKn diri nye..
ya tUhaN aKu ingIn Lupe kN nye..

s a k e t J i w a ? ?

Ape perLu rawatan?

Ape pULak rawataN nye??

bagaImana yek?

di mana tMpat rawatN nye?

adakAh itu jawapAnnya GiLEr?

maLu atau segAn?

akU rase bersaLAh.aKu xpsti antara aku MaLu atau segaN.mugkIn mksud sme..tp bg aku lain..aku nk pergi tapi aku mcm xbrape nk berani.die lain aku lain.aku msh dlm nk sesuaikan diri.mcm mane aku nk selesaikan semua ini.aku tahu aku slh.tp ape yg ptot aku buat.emm.aku binggung dan keliru.emm..

kesenangaN mase HadapaN!!


MasyaraKat sekaraNg yg msh xsedar tentang kepentiNgan insuren pade mase akN datang.Mengapa kite xberubah kepada lebh baik.pelbagai cerite yg kita dh lihat dh dengar.SimpAn lah sedikit untuk mse akan dtg.kebaikan pade keluarga dan diri sendiri.Sakit pada mse tua akan diJamin.jGn tangguh Untuk berfikir.kita xpasti smpai bile kita akaN hidup.manusia tidak kekaL usia dan kesihatan nye.

siaPe umi?


Umi ,

penYULUh cahaYA untuK ku membaNGun.


uMi,

semangaT hiduP.


uMi,

seseOrang yg teLah bertarung nyawa melahIrkaN akU.


Umi,

Yg menGajar aKu untuK berdiri di kaKi sendiri.


uMi,

mendidIk akU hingga aKU kenaL ape Itu hiduP.


UmI,

sanggUP berkorbaN ape sahaJa untuk kesenangan anaK.


uMi,

jantUng hatI aku.


uMi,

oraNg xkaN aku dpt tukar GAnti.


uMi,

Ibu,maK,mama,mumy,mother.


umi,

terIma kasiH mendidiK aku tanpe kenaL erti putus asa,tanpa tahu rase penat lelaH.

iNsyaaLLah selagI aku hiduP akN ku temani mU sehiNgga ke hUJung nyawa.

seMaLam KeMariN sekaraNg semasA ??

semaLam ,
aKu silaP

kemariN ,
akU Lupe

sekaraNg,
akU berubaH

semasa,
aKu semaKin baiK mengeNaL kehiduPan...

t e R g e L a M ??

aKu tertaNye pade diri aKU?

sampaI biLe aku harus bergIni ?

IngiN kehidupAn berubah?

tapI ape aku mampU buat ?

aku ingiN kelUar dr seMua masaLah ?

adaKah akU BOleh?

akU ingiN terus terbang ke anGkasa IMpikan sesuatu yNg indah ?

aKu xmaMpu?

aKu ingIn toLak smue perkara YG buruK dLm idup?

tapI kau xkuat?

aku MohoN akan satu hari nanti akU akan TimbUL darI terus terGelaM di Buai miMpi.

aku pastI aKu aKan capaI sesuatu yanG akan Buat aku tersenyUm.

b o d O h / s i a L ??

BodOH kah aku?

mengharaPkan kasiH Lame?

sIaL kaH diri Ini ?

hInGGa ksiH HILg di Mate?

BodOh care Berfikir?

smpaI ILag smue harge diri ?

siaL kaH bdN ini?

cinte tINggaL bergitu saJa ?

BodOh ataU siaL aku peduLI ape.

akU msh ade Org yg akU syg!!!

cahaya ciNte Yg xpnh leNyap..

akU bengaNg !!!

hari nI aku benggang dgN budak tempat kerja aku.die Punye berlagak menyakitkan hati aku.kalu muke tu cantik xpe jugak ..

aku de masalh aku mintak tolOng die siapkan repot sbb aku xsmpt nk buat ..die cmpak fail tu kat aku pas tu die tengking aku,

"kau siapkan lah sndiri;'

aku jawab "ku apahal!!aku mintk tolong.xleh TOlong xpe"

"kau kan slalu dpt pujian.Kau buat arggh sendiri..ko yg slalu di syggi bos kan."


aku terkejut dgn kate2 die..iNgin aku tersenyum tp tkot pulak di lg marah..hahaaa..
xsgke aku ni perkerja contoh!!hahhaha

tOoth fairy N spy next dooR ??

Tadi sepatutnye aku amik lesen ..daH lah panas teriK sdg aku menunggu aku dpt panggilan yang mengatakan jpj system down..so batal..pergghh!!!panas siut hati!!

ak pergh lagi tros blah dr situ gan hati yg panas ..Aku g cinema..n try cr someting bleh aku ilag kan tekanan hahaa..

tibe2 aku terpandang poster tooth fairy n sPy nex door..
so Aku confius..mane 1 aku nak tgok..due2 aku nk tgok..
so kerana tooth fairy baru kuar...aku mendahulukan tgok tooth fairy...the rock actor..best lah...kelakar jugak..dek kerana sifat tamak aku sambung tengok movie spy next door..jackie chan actor..huh...lagi kelakar raseye..haha..paLiNg comeL dlM cite ni ade satu budak kecik gal die ni suka wane pInk jek.huhu..comeL sgt2!!!!

xrugi lh aku buang mse tgok due2 movie ni..best2!!!

KemAnGkatan DYM ArMahum Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail..


SemALam malAm sedanG aku berehat aku di kejut kan deNgan panggiLAn telefoN dr seORang kawan rapat yNg berada Di Johor..

"salam.mEL kau ade dengar tentang sultan johor yg sedang tenat?"

aku menjawab dgn NAda yg agak sayu.
"ade dan aku rase ingin membaca yassin selepas solat isyak nanti"

"aku nak maklum kan sultan johor Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail sudah pUn mangkat pada pukul 7 tadi "

aku terus tergamam mandegar berite itu .Hati aku berbisik inalilah......

Hati aku seperti ingin pUlang ke jOhor.Tadi disebabkan kekurangan duit aku hanya dpt mendoakan untuk tuanku.

ke esOkkan pagi aku bangun terus mengadap tV untuk melihat upacara istiadat terakhir buat tuanku..

sUltan yang berjiwa rakyat dan amat merendah diri..Aku dpt berjumpe tuanku dan bersalaman dgn tuanku sekali dlm idup aku..Pada ketika itu umur aku 12 tahun aku mewakili negeri Johor dalam sukan equestrian bagi acara juMping.Pada masa itu aku berlatih di tempat kadang kuda Milik tuanku yang terletak di pelangi berhampiran dgn stulang..Tuanku amat baik dan tegas org nye.

Rakyat Johor pasti terasa kehilangan kerana permegian tuanku..Sebagai rakyat johor aku akan bergabung dgn permegiaan tuanku.

SEMOGA TUANKU ARMAHUM Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail ditempat kan dgn org2 beriman dan kurniakan lah ia dgn cahaya kesyurgamu, ..

Al fatihah----

Amin.....

DAULAT TUANKU!!!!!

DAULAT TUANKU!!!

DAuLat TUanku!!!

motor??

akU baru je Lepas ServIs Moto kt Pj td..
hUh..bYk btoL yg kenA TUKAR ..tu lah tangguh2 lagi..habis motor aku..
aku igt murah lah kena..skaLi..amik Kau dkt 100 aku kena hentak dgN cine bodoH tu..geram GiLer..terpakse aku byr..emm.

MoraL story!!

* Jgn tanggUh dLm menservIs keta atau motor..

bILer deMam?

1.msK air panas

2. BUat air yg panas2

3.MKan pnadoL

4.minum 100 PLUs

5.baring

6.TidO aje KOt


HopeFuLLy dMM esoK dh OK..

r i N d u??

tIbe2 aKu rase riNdu kt arwaH atOk.Aku rapaT dgN die.Hingge Kan die pergI akU di smPIng die.mendenGar setIap cerita nYe.MElayaN setiap kereNah die tanPe hiraU rase Penat.waLau mulUt bisiNg.TapI hati ikhlas MenjagaNya.Aku syG kaN die.AtOk Lah menjaga akU ketika aKU semasa keciL.die Tidak lah telah membasuH berak,menyuap makanan.daN atok lah yg gigih menjaga akU ketika aku sakit.aKu sungguH rindu kan arwaH atok..aku msh terasa spt die Msh ade daLm hiDuP aku.aKu syG kan atOk.Mase aKu menjaga atOk ketIka sakiT die ade cerita akU nakal semasa keciL.aku suka bUat die terkeJUt.aKu dan kembar ku farah amat nakal dan suke mengacau atOk ketika sakit.Aku syg die..Dari keciL hingge aku dewasa aku membesar bersamanye.aku tidak anGGap die spt atok.Tapi die spt ibu ke 2 dLam iduP aku.masih terGiang-giang suare nye memanggil aku.msh terasa kehadiran die.Aku rasa kasihan dgn atok aku.die pergi dLm keadaan sedih.aku cube untuk gembirakan hati die.BILe saat die menangis die MEmeLuk ku dan mencium ku beberapa kali.die spt berat untuk pergI.aKu spt beri tahu die agar JGn sedih2 sBB aku dan UMi ku sentiasa syg kn die.SbeLum beberapa hari die meninggal kan aku,aku sudh terasa sesuatu.Ntah kenapa pada mase itu aku terasa sgt2 sedih sehingga aku menanggis.aku tidak sampai hati melihat die sakit.bagi aku die seoranG yang kuat dan rajiN.aku syg kan atOk aku.aku amat rindukan masakan die.Atok aku suka memask.Jika ade mse yg lapanG atok rajin masak masakn yg sedap teruta "MEE BANDUNG JOHOR" wahh!!aku rase Plg sdp aku pnh maKn dan xakan aku dpt di tempat lain.atOk juga seorang dermawan,Die tidak loket untuk menderma.akU sYG kan atoK..rindu rasenye dgN atOk.mase atok skit.aKu dpT menjaganya.spT die pnh menjaga aku semasa keciL.aku dpt suapkan die mkN,mandikan die,tukar baju die dan lampin die.Aku sedih!!!ya aLLah..walau org kate atok aku garang org nye.Tapi aku dpT selami hati atok aku.die SeoraNg yang lembut hati sbNrnye.Die org yang sgT2 baik dan Lemah lembut.aTOK SEorang yg periang.die suke buat org ketawa.atOk seorang yang pembersih dan atOk sgt rajin org nye.xkaN ku lupe warjah nye kali terakhir aku menatap.daN xkaN ku lupe wasiat atok kepada KU.xkaN ku lupe ciuman daN perLUkan terakhir dr atOk.aku syg kan aTok.Ya aLLah,ya rahman ya rahim.Ku mohoN dr mU yg maha agUng lagi maha berkuasa,tempat kan lah atOk aku di tempat org2 yang soleh.Selamatkan die dari hukum akhirat ya allah..AL-FAtihH buat MAIMUNAH BINTI HUSSEIN.

3 perkara DibUat semasa GadoH!!

1. diaM

2. TutUP telInge

3.UcpKAn terima KAsh!!

petua dr bapaK aku!!hahaa