Hey Guyz!!

Thx 4 comiNg n spend ur Time wif read my bLOg.wat ever I wrote In dis BLog its abOut My Life,frenz,n true story..Thx Guyz!!Love ya!
There was an error in this gadget

Cerita Baru Dunia Baru;)))

Sekian lama x update blog ni.hampir lupa yg dulu aku penah ade blog maklum lah sekarang dh busy dengan anak & suami.Yes aku dah kawin dan ade anak sorang n bakal lahir lagi sorang bulan 7 2012 ni.insyallah...seronok juga bile dh ade keluarga sendiri.suka duka bersama mereka.susah senang ttp bersama suami & ank tercinta.aku kawin dengan org yg aku xsangka aku oleh jatuh cinta.jumpa die dlm myspace.huhuhu..cinta internet..huhuhuhu..alhamdullilah dia lah suami yang banyak membimbing aku untuk aku teruskan perjalanan hidup.kerana dia lah aku sudah berjaya.sekarang pun aku dh kerja di sebuah bank.semua nye kerana suami ku..banyak pengalaman pahit & manis bersama die.hampir juga xjadi kawin dengan die ,tapi bila dinamakan itu jodoh maka kawin juga & sudah pun punya cahaya mata yang sangat bijak.suami ku juga seorang penyayang dan rajin.selalu membantu aku dalam hal2 kerja rumah..selalu memberi aku kata2 semangat.dulu suami ku ahli muzik tapi sekarang tidak lagi atas kerana tidak mahu tinggalkan aku & anak jauh2 mlm semata-mata utk aihan muzik...sweeeettt kan..suami ku bukanlah seorang yang romantik sangat.tapi kalau dtg angin die aku pula yang naik malu.hheheheheeh..sweettt sangat..hehehhe..anak ku pula dah nak masuk satu tahun.sekejap jek dh membesar..huhuhu..xsangkan kan.nak tulis panjang lagi tp ank ku dah mula panggil.k lah guys..sampai sini dulu.xoxoxoxox...




benCi!!

kenaPe hati aku BerdeguP kencaNg biLe melIhat die?
adaKah ini ni di katakaN rindu?
kenape aku resah melihat kegembiraan die?
adakah akU msh xLupeKn diri nye..
ya tUhaN aKu ingIn Lupe kN nye..

s a k e t J i w a ? ?

Ape perLu rawatan?

Ape pULak rawataN nye??

bagaImana yek?

di mana tMpat rawatN nye?

adakAh itu jawapAnnya GiLEr?

maLu atau segAn?

akU rase bersaLAh.aKu xpsti antara aku MaLu atau segaN.mugkIn mksud sme..tp bg aku lain..aku nk pergi tapi aku mcm xbrape nk berani.die lain aku lain.aku msh dlm nk sesuaikan diri.mcm mane aku nk selesaikan semua ini.aku tahu aku slh.tp ape yg ptot aku buat.emm.aku binggung dan keliru.emm..

kesenangaN mase HadapaN!!


MasyaraKat sekaraNg yg msh xsedar tentang kepentiNgan insuren pade mase akN datang.Mengapa kite xberubah kepada lebh baik.pelbagai cerite yg kita dh lihat dh dengar.SimpAn lah sedikit untuk mse akan dtg.kebaikan pade keluarga dan diri sendiri.Sakit pada mse tua akan diJamin.jGn tangguh Untuk berfikir.kita xpasti smpai bile kita akaN hidup.manusia tidak kekaL usia dan kesihatan nye.

siaPe umi?


Umi ,

penYULUh cahaYA untuK ku membaNGun.


uMi,

semangaT hiduP.


uMi,

seseOrang yg teLah bertarung nyawa melahIrkaN akU.


Umi,

Yg menGajar aKu untuK berdiri di kaKi sendiri.


uMi,

mendidIk akU hingga aKU kenaL ape Itu hiduP.


UmI,

sanggUP berkorbaN ape sahaJa untuk kesenangan anaK.


uMi,

jantUng hatI aku.


uMi,

oraNg xkaN aku dpt tukar GAnti.


uMi,

Ibu,maK,mama,mumy,mother.


umi,

terIma kasiH mendidiK aku tanpe kenaL erti putus asa,tanpa tahu rase penat lelaH.

iNsyaaLLah selagI aku hiduP akN ku temani mU sehiNgga ke hUJung nyawa.

seMaLam KeMariN sekaraNg semasA ??

semaLam ,
aKu silaP

kemariN ,
akU Lupe

sekaraNg,
akU berubaH

semasa,
aKu semaKin baiK mengeNaL kehiduPan...